I Luleå finns många aktiviteter för barnfamiljen. Teknikens Hus väcker skaparlusten hos stora och små och Leos Lekland erbjuder äventyr för den som gillar att busa. Det finns också flera lekplatser, skidspår, pulkbackar, badplatser och mycket mer.

På Teknikens hus finns mycket att upptäcka för både små och stora.
På Teknikens hus finns mycket att upptäcka för både små och stora.

Släpp loss skaparlusten 

Teknikens Hus var ett av Sveriges första Science center när det öppnade 1988. På Teknikens Hus kan du experimentera i gruvan och stålverket, tillverka eget papper, leka med vatten och luft och styra båtarna i hamn. Det finns också ett planetarium där du kan se kupolfilm och stjärnvisningar i sällskap med duktiga stjärnguider.

Lek, bus och äventyr 

På Leos Lekland finns fullt med lek – det är bara fantasin som sätter gränser.
På Leos Lekland finns fullt med lek – det är bara fantasin som sätter gränser.

För den äventyrslystne är ett besök på Leos Lekland ett måste. Här finns klätterställningar, bollhav, tunnlar, trampoliner, cyklar, bollkanoner, rutschkanor och en massa andra roliga aktiviteter. Det går också alldeles utmärkt att fira sin födelsedag i Leos djungelparadis. Ormberget är ett populärt friluftsområde bland Luleåborna, här kan du jobba upp värmen i något av motionsslingorna eller skidspåren.

Upplev Luleå förr i tiden

Friluftsmuseet Hägnan ligger 200 meter från världsarvsområdet Gammelstads kyrkstad. Här får du uppleva hur det var att leva på landsbygden i Luleå förr i tiden. Under somrarna är gårdarna bebodda av tidstypiskt klädda pigor och drängar. På Hägnanområdet kan du titta på djuren i hagarna, prova på att gå på styltor, besöka lanthandeln eller bara njuta av den trivsamma miljön.

Badhus och lekplatser

I Luleå finns det tre badhus – Pontusbadet, Gammelstads badhus och Råneå badhus.

Luleå erbjuder också många trevliga parker och lekplatser, bland annat isbanan runt centrumhalvön på vintern, Stadsparken med snödjur och teater och Gültzauudden som på vintern har en iskonserthall och på sommaren finns det en härlig badstrand och en unik lekplats.

Läs mer

Leos Lekland »

Teknikens hus »

Gammelstads kyrkstad och friluftsmuseet Hägnan »

Luleås olika badhus »

Luleås parker och lekplatser »