Vill du bo på landet, i ett bostadsområde nära grannar och kompisar, vid vattnet eller kanske bygga nytt? Välkommen till möjligheternas stad.

Bo vid vattnet

Luleå är en av de städer i Sverige där villapriserna procentuellt stiger allra mest. Det är med andra ord en god investering att köpa hus i Luleå. Även om huspriserna ökar får du mycket hus för pengarna i jämförelse med storstäderna. För dig som drömmer om ett boende vid vattnet är Luleå den perfekta staden.

Något för alla smaker

I Luleå finns bostadsområden för alla smaker. För den som drömmer om att bo vid vattnet finns också många alternativ.
I Luleå finns bostadsområden för alla smaker. För den som drömmer om att bo vid vattnet finns också många alternativ.

Det finns många bostadsområden att välja bland, alla med egen unik karaktär. De centrala områdena Charlottendal, Östermalm, Skogsvallen, Bergviken med närhet till dagis och centrum lockar många. Andra vill bo mer lantligt för att kunna ha skotern på gården, då kanske områden som Karlsvik, Kallax, Gäddvik eller Avan passar bättre. För den som vill bo i radhus, nära grannar och kompisar kan Skurholmen, Björkskatan eller Hertsön vara att föredra. Kronan är ett område som växer och är populärt bland barnfamiljer. Drömmer du om att bygga nytt? I Luleå finns möjligheter att köpa tomt på många olika ställen i staden, både av kommunen och privat. På Luleå kommuns webbsida kan du ställa dig i tomtkö. 

Läs mer

Blocket bostad

Hemnet