Forskning i världsklass 

Luleå tekniska universitet är ett av Sveriges populäraste universitet.
Luleå tekniska universitet är ett av Sveriges populäraste universitet.

Luleå tekniska universitet är ett av Sveriges populäraste universitet. Förstahandsansökningarna till LTU ökar mest i landet. Det som lockar studenter från hela världen är möjligheten att kunna kombinera en utbildning i världsklass med utförsåkning i några av Skandinaviens bästa backar. Universitetets nära samarbete med näringslivet ger studenterna ett stort nätverk inför framtiden. De som studerat vid Luleå tekniska universitet är attraktiva på arbetsmarknaden.

Studentlivet 

Luleå är en riktig studentstad med utbildningar i världsklass och ett rikt studentliv.
Luleå är en riktig studentstad med utbildningar i världsklass och ett rikt studentliv.

Universitetet och campus ligger på Porsön, fem kilometer från centrala Luleå. På studentområdet anordnas aktiviteter året runt av nationerna och studentkårerna. Sittningar, klubbkvällar, spex och skidresor avlöser varandra. Det är givetvis upp till var och en hur mycket man vill delta och det finns även möjlighet till lugnare aktiviteter och ett rikt friluftsliv. För den sportintresserade finns flera träningsanläggningar i närheten av campus. 

Nära till Skandinaviens bästa backar 

Skidåkning är det perfekta avbrottet i studierna. I Luleå har skidspår och backar öppet hela säsongen. Staden har också Sveriges största året-runt-skärgård med 1312 öar, på vintern plogas bilvägar och isbanor upp. Det är också nära till den bottenlösa pudersnön som så många skidåkare drömmer om, och tillika några av Skandinaviens bästa backar – Kittelfjäll, Riksgränsen, Björkliden och Ruka. Du behöver inte vara proffsåkare, många studenter upplever sina första slalomåk under studietiden.