Luleå kommun bjuder alla förstaårsstudenter som är folkbokförda i Luleå på ett busskort i fyra månader, till ett värde av 1920 kr.

I Luleå finns det mycket att se och göra. I centrum hittar du flera trevliga restauranger, kaféer, butiker och nattklubbar. Det finns även ett rikt kulturliv med Kulturens hus, Norrbottensteatern, bibliotek, konsthallar och muséer. Missa inte folkfesten Luleå on ice i mars. En dag då tusentals Luleåbor samlas på isen i Södra hamn för att njuta av vårvintern och ta del av olika aktiviteter. Eller Sveriges största året-runt-skärgård, där det varje vinter plogas upp en isbana.

På somrarna kan du åka ut till någon av öarna med turbåtar. Den sportintresserade kan njuta av både basket och hockey på elitnivå. I Luleå hittar du även ett stort föreningsliv, med ett rikt utbud av aktiviteter – sommar som vinter.

Hur gör jag för att få mitt busskort?

Hämta ut ditt busskort så fort som möjligt efter att du har skrivit dig i Luleå och har ett studieintyg. Busskortet är giltigt 21/8–31/12, 2017. Läs om hur du hämtar ut ditt busskort nedan.

1. Hämta ut registreringsintyg
Intyget skrivs ut från Mitt LTU. Sökväg: ”Resultat”-”Mina intyg”-”Skapa nytt intyg”-”Registreringsintyg”-”Grund eller avancerad nivå”. Välj sedan aktuellt år.
Du kan också visa upp registreringsintyget digitalt.

2. Hämta ut folkbokföringsbevis
Skrivs ut via Skatteverkets webbsida. Du kan också visa upp folkbokföringsbeviset digitalt (Fungerar inte med Skatteverkets app).

3. Lämna intygen ovan till LLT
Du kan lämna intygen hos LLT-info på Smedjegatan 13H i Luleå city, eller under Nollemässan 21 augusti. LLT kommer även att finnas på LTU under hela Nolleveckan. När du har visat upp registerings- och studieintyg får du ditt busskort.

Regler

Erbjudandet gäller dig som är förstaårsstudent på Luleå tekniska universitet, studerar minst 75 procent och som folkbokfört dig i Luleå. Gäller även förstaårsstudenter som redan är folkbokförda i Luleå. För att kunna hämta ut busskortet behöver du folkbokföringsbevis (personbevis) samt studieintyg (registreringsintyg).