Hjälp till att heja fram Luleå Basket och BC Luleå till vinst genom taggen #luleåvinner.

Sport är en del av Luleås själ och profil. Våra största elitlag Luleå Hockey, Luleå Hockey/MSSK, Luleå Basket och BC Luleå samlar storpublik på sina hemmamatcher. Vid bortamatcherna är de Luleås ambassadörer. Det är just därför som Luleå kommun vill hänga på när det drar ihop sig till final.

Under den gemensamma taggen #luleåvinner kommer klubbarna, besöksnäringen och kommunen att peppa varandra mot nya höjder. Kampanjen kommer att synas runt om i stan, i elitlagens egna kanaler och såklart här på luleå.nu. Under #luleåvinner kan även Luleåborna tagga sig, för den är ju till för alla som vinner i Luleå.

För Visit Luleå, som arbetar med besöksnäringen, är idrottslagen viktiga aktörer, som både drar besökare till stan och ökar omsättningen på hotell och restauranger.

- Idrottslagen ger energi och skapar affärer, som ger en positiv spiral i näringslivet. De bidrar till Luleås attraktionskraft, säger Jenny Hellman, vd Visit Luleå.
- De sportsliga framgångarna har stor betydelse för stoltheten hos Luleåborna och marknadsföringen av Luleå, säger Roger Jönsson, kommunikationschef, Luleå kommun.

Slutspelschema – håll koll på hemmamatcherna här!

Luleå Basket kämpade till sig sitt fjärde raka SM-guld och nu peppar vi för att även BC Luleå ska få smaka på den ädla metallen.

Håll koll på finaltider och program här nedan!

BC Luleå – matcher (www.bclulea.se)

Final 2 – Torsdag 4/5, kl 19:04: Södertälje Kings - BC Luleå (Täljehallen)
Final 3 – Lördag 6/5, kl 18:04: BC Luleå - Södertälje Kings (Luleå Energi Arena)
Final 4 – Måndag 8/5, kl 19:04: Södertälje Kings - BC Luleå (Täljehallen)

Om nödvändigt:

Final 5 – Onsdag 10/5, kl 19:04: BC Luleå - Södertälje Kings (Luleå Energi Arena)
Final 6 – Fredag 12/5, kl 19:04: Södertälje Kings - BC Luleå (Täljehallen)
Final 7 – Måndag 15/5, kl 19:04: BC Luleå - Södertälje Kings (Luleå Energi Arena).