..
Under 2017–2018 bjuder Dansserien på underhållning av allra högsta klass. Välkommen att uppleva dans i ett helt nytt format. När du köper Dansserien får du rejäla rabatter på de föreställningar som ingår i serien. Du får även möjlighet att träffa dansare och koreografer.
Var med från start och låt dig svepas med av dansen och de stora känslorna. I september är det säsongspremiär. 
 
Här är föreställningarna som ingår:

Dance on extended

Ålder har ingen betydelse

När du som dansare har fyllt 45 år är du inte längre behövd. Där slutar ofta en dansares karriär. Den här föreställningen struntar i det och hyllar istället den enorma skicklighet som dessa dansare besitter. De skakar om världen ordlöst, bottenlöst och bekymmerslöst. And they fucking burn for it!
Måndag 25 september kl. 19.00 Stora salen
 

AB3 & Pepper´s ghost

Spöklika illusioner och visuell magi

En föreställning i två delar, en akt om vad som omger oss och varför det finns där. En akt som är en magisk spöklik resa i illusioner. I Pepper’s Ghost kombineras ny teknik med användningen av antika element som speglar, reflektioner, uppdykande och försvinnande, för att ta med publiken på en magisk spöklik resa i samtiden. Dansföreställningen AB3 handlar om att passa in. Eller att inte passa in. Om att utforska sitt jag och att hitta modet att uttrycka det.
Måndag 23 oktober kl. 19.00 Stora salen
 

Stockholm 59° north

Solistdansare från kungliga baletten framför tre verk

Nu kommer Kungliga balettens turnékompani Stockholm 59 ° North till Luleå. Det internationellt erkända kompaniet bildades för 20 år sedan och består av Sveriges främsta dansare. De kommer att framföra tre verk av högsta kvalitet där bland annat publiken ges en unik möjlighet att se det hyllade verket Dancing on the front door to heaven av Ulysses Dove.
Söndag 5 november kl. 19.00 Stora salen
 

Bergmans röst genom koreografens öga

En hyllning till en av vår tids största filmskapare

Bergman skulle ha fyllt 100 år 2018 och det här verket är en hyllning till honom – en av vår tids största filmskapare. Fyra av Sveriges mest högaktuella koreografer tolkar fritt regissören Ingmar Bergman utifrån hans filmer, manus och texter. Regissörens unika förmåga att porträttera relationer och komplicerade förhållanden får här nya uttryck genom dansen.
Tisdag 6 februari kl. 19.00 Stora salen
 

Complete 

Streetdance och performance som utmanar fysikens lagar

Complete Dance Crew är smittsam dansenergi i rått format. Medlemmarna i Complete har alla medverkat i stora tv-produktioner och turnéer som Melodifestivalen, Eurovision Song Contest och Talang men även samarbetat med nationella och internationella artister, bland annat Eric Saade, Danny Saucedo, Jennifer Lopez och Black Eyed Peas. De har också visat sina kunskaper i sammanhang som Cirque de Soleil, Streetstar och Bounce.
Tisdag 13 mars kl. 19.00 Stora salen
 

9 – Cas Public 

En dansare som inte är lik någon annan

En dansare som inte är lik någon annan. En dansare som kan tystnadens språk i rörelser och en koreograf som vet att ta tillvara på den gåvan. Cai Glover övervann en hörselnedsättning för att bli professionell dansare. När han mötte koreografen Hélène Blackburn såg hon något nytt och spännande i hans sätt att uttrycka sig. Hans handikapp blev gnistan till en föreställning som satte handikappet i fokus. Och vad kan passa bättre till en sådan föreställning än ett klassiskt mästerverk som komponerats av en döv tonsättare – den 9:e symfonin av Beethoven.
Tisdag 17 april kl. 19.00 Stora salen