Bilmarknadschef på Norrlands Bil, Mentor till företagare, Sitter i Valberedningen för Företagarna Luleå. Engagerad inom Luleåhockey förening.

Anki kommer från Kiruna och flyttade ner till Luleå för 11 år sedan. Hon ansvarar för bilförsäljningen på Norrlands bil i Luleå och Piteå och till sin hjälp har hon 22 fantastiska medarbetare på sin avdelning. Anki har en bakgrund inom det mesta som har med försäljning att göra. Hon är aktiv i en skuggstyrelse och brinner för att skapa affärsmässiga relationer. Anki blev nominerad till Årets Nätverkare i Sverige av Buisness Network International och även till Årets ledare av sina anställda 2014.

 

Vad tycker du är en god förebild?
Jag tycker alla som hjälper andra att förverkliga sina drömmar är goda förebilder. Entreprenörer som det är ett go i!

Vad är det bästa med att bo och verka i Luleå och i Norrbotten?
Jag älskar att bo i Luleå, vi har ett fantastiskt generöst näringsliv där man stöttar och hjälper varann att lyckas, både män och kvinnor!

Hur kan man få fler kvinnor att bo kvar eller återvända till Norrbotten?
Att våga anställa tjejer även i mer mansdominerade yrken, att försöka i mesta mån ha en mix av både män och kvinnor. Att våga anställa tjejer i högre befattningar och även att ha fler tjejer i styrelser.

Vad är ditt tips till andra som vill förverkliga sin dröm i Norrbotten?
Givers gain, om man bjuder påsig själv och sitt nätverk är jag övertygad om att man får tillbaka.

Vem är din förebild?
Jag har massor med förebilder men det är mer en typ av människor. Det är drivna entreprenörer som vågar satsa på sin dröm, människor som vågar tro på sin egen förmåga och delar med sig av sin framgång. Om jag ska nämna en person är det den jag alltid vänder mig till när jag själv funderar över något avgörande och det är min bror Tony Stjernström. Han är klok, rådgivande och har ett väldigt stort hjärta.