Tillväxtchef på Luleå Kommun, styrelseledamot Visit Luleå och mentor till företagare.

Anna är utbildad maskiningenjör på LTU. Fick sedan som första tjej i Europa jobb hos det då 100 år gamla amerikanska företaget Chesterton som säljare/distriktschef av pumpar till basindustrin i Norrland. Hon har sedan arbetat som projekteringsingenjör på Liko AB, som produktutvecklare och gruppchef på Teracom AB, som affärsutvecklare och affärsområdeschef på Almi Nord. Nu har hon sedan sex år världens roligaste jobb som tillväxtchef på Luleå kommun.

 

Vad tycker du är en god förebild?
En god förebild är en person som är visionär kombinerat med en drivkraft att förverkliga sina egna och andras drömmar. En person som brinner för att få andra människor och företag att växa. En ärlig person som tycker att laget är viktigare än jaget!

Vad är det bästa med att bo och verka i Luleå och i Norrbotten?
Närheten till nätverken, naturen och vattnet. Att få vara med och påverka Luleås tillväxt och attraktivitet. Och att tillsammans med andra arbeta för att sätta Luleå på den internationella kartan.

Hur kan man få fler kvinnor att bo kvar eller återvända till Norrbotten?
Att anställa många fler tjejer på viktiga positioner i näringslivet, offentlig sektor och i föreningslivet samt att se till att fler tjejer finns representerade i styrelser.

Vad är ditt tips till andra som vill förverkliga sin dröm i Norrbotten?
Ett satsa på det man brinner för! Att ingå i bra affärsnätverk och bygga goda relationer.

Vem är din förebild?
Jag har två förebilder. Den ena förebilden är entreprenören Gunnar Liljedahl som har lärt mig massor om hur en av landets främsta innovatör och entreprenör jobbar. Dessutom har hans fantastiska ledarskap påverkat mitt egna ledarskap. Den andra förebilden är min kloka mamma Ella som har påverkat mig under hela mitt liv med sina sunda värderingar.