Ortchef Sogeti Luleå

Efter ett par års arbete inom processindustrin i Norge valde Berit att flytta till Sverige och började läsa systemvetenskapliglinje på universitetet i Umeå. Sedan 1991 har hon jobbat inom IT-branschen i Luleå, de senaste 10 åren som ledare. Hon har jobbat aktivt med att starta upp ett nätverk för kvinnor inom IT-branschen. Detta nätverk har i dag över 100 medlemmar.

 

Vad tycker du är en god förebild?
Ärlighet och glädje är två egenskaper som en god förebild har.

Vad är det bästa med att bo och verka i Luleå och i Norrbotten?
Det händer så mycket positivt inom näringslivet, kultur och idrott. Det är nära till naturen och en bra skolmiljö för barnen.

Hur kan man få fler kvinnor att bo kvar eller återvända till Norrbotten?
Jag tror det är oerhört viktigt att det finns stimulerande jobb för unga kvinnor som skall ut på arbetsmarknaden för första gången. Även de goda möjligheterna för balans mellan arbetsliv och familjeliv tror jag kan vara avgörande för att återvända.

Vad är ditt tips till andra som vill förverkliga sin dröm i Norrbotten?
Knyt goda kontakter genom att medverka i olika nätverk. Jag flyttade till Norrbotten 1991, då kände jag ingen i Luleå. Jag fick möjligheten att gå med i ett kvinnligt nätverk som heter Ladies Circle. Där träffade jag många av de vänner som jag umgås med fortfarande.

Vem är din förebild?
Vill nämna två förebilder som båda har samma goda egenskap nämligen att alltid se positivt på livet och där ja är ett lätt ord att säga och leva upp till. Tänker på min pappa samt Luleå Baskets förra klubbdirektör och min goda vän, Anna Jonsson.