Lagkapten i Luleå Hockey/MSSK

Emma är en Kirunatjej som kort efter OS-silvret i Turin lämnade Norrbotten som 16-åring. Längtan hem till natur och familj fick henne att sex år senare flytta tillbaka hem till Norrbotten igen, med fyra SM-silver i bagaget med hennes dåvarande klubb Brynäs IF. Idag heter hennes nya klubb Luleå Hockey/MSSK där hon har fått det ärofyllda uppdraget att bära "c:et" på bröstet. Hennes förhoppning är bära fram laget till framgång och så småningom ta hem guldet till Norrbotten.  

Vad tycker du är en god förebild?
En god förebild för mig är en person som är driven och en person som tar ansvar i att vara en bra förebild. Ur ett idrottsperspektiv anser jag att det innebär att man är en god kamrat på och utanför idrotten. Man är förlåtande till sina lagkamrater och visar respekt till sina motståndare.

Vad är det bästa med att bo och verka i Luleå och i Norrbotten?
Det bästa är att både i Luleå som stad och i Norrbotten som län finns ett otroligt engagemang och stöd kring idrotten. I synnerhet vad gäller damidrott. Där är vi i framkant på den nationella kartan. 

Hur kan man få fler kvinnor att bo kvar eller återvända till Norrbotten?
Att få ut budskapet att vi är ett växande och ett välmående län där det satsas på kvinnor i olika positioner. 

Vad är ditt tips till andra som vill förverkliga sin dröm i Norrbotten?
Att våga, i Norrbotten finns alla möjligheter till att bli framgångsrik. Tänk igenom, planera och ta hjälp av någon med erfarenhet som du litar på, men låt aldrig någon kväva din dröm. Vad är det värsta som kan hända? Att det inte funkade som du tänkt och då är det bara att ta fram skissblocket igen och börja utveckla sin idé.

Vem är din förebild?
Jag har många förebilder och många som har inspirerat mig på vägen. Jag tror på att ta godbitar från många individer för att hitta sin egna väg att gå.