Jurist

Klara är utbildad jurist, har jobbat ett kort tag som miljöjurist på Länsstyrelsen i Stockholm. Därefter blev hon åklagare i Stockholm och flyttade till Luleå 2013 och har fortsatt jobba som åklagare. Klara tar sig gärna an hatbrott mot kvinnor på nätet, sånt som ingen annan riktigt velat ta tag i. Sedan lång tid tillbaka jobbar hon även som gruppträningsinstruktör och tränar mycket på min fritid.

 

Vad tycker du är en god förebild?
En god förebild är en person jag ser upp till, inspireras av och imponeras av. En person som vågar stå för det den tror på och står emot normer och strukturer.

Vad är det bästa med att bo och verka i Luleå och i Norrbotten?
Det bästa med att bo och jobba i Luleå är att jag får ett spännande och utmanande arbete samtidigt som jag kan leva i en mindre stad med närhet till naturen där vardagslogistiken fungerar mycket bra.

Hur kan man få fler kvinnor att bo kvar eller återvända till Norrbotten?
Om fler ska bo kvar eller återvända krävs det att man kan känna en trygg framtid karriärmässigt. Även universitetet måste locka med attraktiva utbildningar.

Vad är ditt tips till andra som vill förverkliga sin dröm i Norrbotten?
Om man vill förverkliga sin dröm i Norrbotten ska man inte ge upp! Utnyttja alla kontakter man har och var lite envis och visa tydligt vad man vill.

Vem är din förebild?
Min förebild är min tidigare chef, chefsåklagaren Agneta Isborn Lind. Hon är en fantastisk person, omtänksam och ödmjuk men samtidigt tuff och rättvis. Och mycket kompetent.