Luqrus Utveckling AB

Ulrica Åström driver företaget Luqrus Utveckling AB där hon de senaste tio åren utbildat och processlett hundratals företag och organisationer i frågor som rör grupp- och ledarutveckling, jämställdhet och mångfald samt process- och förändringsledning. Ulrica har tidigare haft ledande poster inom privat, ideell och offentlig sektor och har under många år även varit ideellt
engagerad som ledare inom idrotten och sitter även i styrelsen för bland annat. Norrbottens Fotbollsförbund och Norrbottens Idrottsförbund. Ulrica fick ta emot Norrbottens jämställdhetspris 2015.

 

Vad tycker du är en god förebild?
För mig är en god förebild en person som genom sitt sätt att vara kan inspirera andra att tro, att våga, att göra. En person som visar att ”allt är möjligt”.

Vad är det bästa med att bo och verka i Luleå och i Norrbotten?
Det bästa är närheten till allt –familj, intressanta jobbuppdrag, utveckling, vänner, kultur, idrott, fjäll, skog och hav. Och till det våra fantastiska årstider. Bygga snögrotta på gården hemma i Luleå tillsammans med barnen på vintern, grilla pinnbröd och dricka varm choklad i Arjeplogsfjällen i april, ligga på bryggan i Piteåskärgård i juni och sola, lyssnandes på Sommar i P1, och andas
krispig höstluft under en fjällvandring i Saltoluokta i september.

Hur kan man få fler kvinnor att bo kvar eller återvända till Norrbotten?
Börja med att ställa frågan till dem.

Vad är ditt tips till andra som vill förverkliga sin dröm i Norrbotten?
Just do it!

Vem är din förebild?
Pia Sundhage har varit någon form av idol rent fotbollsmässigt från det jag var i 10-årsåldern. Och är det än idag, men av fler anledningar än då. Idag inspireras jag också av hennes sätt att vara sig själv fullt ut. Nelson Mandela är också en förebild. För hans outtröttliga kamp för alla människors lika värde och rättigheter. För att han trodde att världen gick att förändra –och visade att det var möjligt.