Välkommen till norra Sveriges hjärta! I Luleå city finns det mycket att se och göra. Här hittar du trevliga restauranger, kaféer, butiker och nattklubbar. Det finns även ett rikt kulturliv med Kulturens hus, Norrbottensteatern, bibliotek, konsthallar och museer. Missa inte världsunika Ice Music, en iskonserthall i form av en igloo, där orkestern spelar på instrument gjorda av is. Eller Sveriges största året-runt-skärgård, där det varje vinter plogas upp en isbana och på somrarna kan du åka ut till någon av öarna med turbåten. Den sportintresserade kan njuta av både basket och hockey på elitnivå.

Gratis busskort

Vi bjuder alla förstaårsstudenter som är folkbokförda i Luleå på ett busskort i fyra månader, till ett värde av 1900 kr. Ett perfekt tillfälle att upptäcka Luleå.

* Erbjudandet gäller dig som är förstaårsstudent på LTU, studerar minst 75 procent och som folkbokfört dig i Luleå.

Passa på att hämta ut ditt busskort så fort som möjligt efter att du har skrivit dig i Luleå och har ett studieintyg. Busskortet är giltigt t o m 31 maj 2017. Se hur du hämtar ut ditt busskort nedan.

Hur gör jag för att få mitt busskort?

1. Hämta ut registreringsintyg
Intyget skrivs ut från Mitt LTU. Sökväg: ”Resultat”-”Mina intyg”-”Skapa nytt intyg”-”Registreringsintyg”-”Grund eller avancerad nivå”. Välj sedan aktuellt år.
Du kan också visa upp registreringsintyget digitalt.

2. Hämta ut folkbokföringsbevis
Skrivs ut via Skatteverkets webbsida
Du kan också visa upp folkbokföringsbeviset digitalt (Fungerar inte med Skatteverkets app)

3. Lämna intygen ovan till LLT
Du kan lämna intygen hos LLT-info på Smedjegatan 13H i Luleå city, eller under Nollemässan 22 augusti. LLT kommer även att finnas på LTU under hela Nolleveckan.
När du har visat upp registerings- och studieintyg så får ditt busskort som är giltigt fram till 31 december 2016.


För frågor, kontakta: lltinfo@lulea.se